Moosepark.net

Älgparker i Sverige

Hitta älgsafari i Sverige

Älgsafari

Vad är ett älgsafari? Ja det kan se lite olika ut beroende på vilken park man besöker för ett älgsafari men här berättar vi lite om hur det kan se ut i de flesta fall. 

Kör igenom parken

Ett safari innebär att man får komma in till djuren och se dem på närmare håll. Det finns olika typer av safari där man kan se olika typer av djur. Under ett älgsafari får men såklart se på älgar. En del parker har även andra djur som man kan få se. 

 

Ett sätt att åka på älgsafari är att ta sin egen bil och köra igenom parken. Det finns vägar som man ska köra efter för att turen ska vara säker för passagerare och bil. Du åker dock in i parken på egen risk. Det vill säga att parken inte står för eventuella skador på eran bil. Fördelen med att åka i egen bil är att du kan åka i din egen takt så om du vill stanna till lite längre på en plats kan du göra det. Du kan även åka in när du vill och inte passa de tider som tågen går. 

 

Det finns även älgsafari där man kan åka med ett litet tåg eller en traktor med en stor vagn bakom. Fördelen med att ta en sådan tur är att du får en guide som berättar om djuren samtidigt och du slipper vara orolig för din bil under färden. 

Älggaranti

En del älgsafari har en så kallad älggaranti där de garanterar att du kommer att se minst en älg på ert safari. Det verkar dock som att det är väldigt ovanligt att man inte lyckas se någon älg alls under sitt safari. En sida skriver att deras sämsta tur så såg de endast 2 älgar och på den bästa 34 älgar.